We zijn er!

Zo, onze eerste bericht van onze fietsreis door Azie.

Zaterdagochtend zijn we aangekomen in Hanoi. Het was even spannend met de fiertsen, want de fietsdozen bleken toch niet zo stevig te zijn. Aangekomen op Hanoi bleek mijn angst gegrond te zijn. Beide dozen waren flink gehavend. Bij het opbouwen bleek gelukkig dat alleen de zadelpenklem (vast veel punten met wordfeut) van May haar fiets miste. Gelukkig had ik vrijdag bij Robbert nog een reserve opgehaald. Uiteindelijk niks aan de hand dus.
De eerste drie dagen zijn we lekker in Hanoi gebleven. Hanoi is echt de bruisende hoofdstad van Vietnam. De meeste scooters, het beste eten en een groot meer in het centrum. Het eten is dus echt geweldig. Helemaal voor die kritische veelvraten als wij. Op elke hoek van de straat staat wel een kraampje met iets lekkers. Zoals het bekende pho(noodlesoep), krab uit het vuistje, gekruide mango en uiteraard versgerolde springrolls.De eerste dagen hebben we dus vooral lekker gegeten en de sfeer van de communistische stad geproefd. Het communisme is hier dus nog echt niet verdwenen. De rode vlag siert vele gevels en een afbeelding van Ho Chi Minh komen we regelmatig tegen. Ook in het historich museum wordt met veel trots(propaganda) gesproken over de strijd tegen de Amerikanen. Deze propaganda kom je vervolgens ook weer tegen in de boekhandel waar een boek over de oorlog geschreven door een buitenlander niet is te verkrijgen.
Dinsdag zijn we voor het eerst op de fiets gestapt. Echt wel weer super en ik denk veel terug aan mijn grote fietsreis in 2008. Lekkere hectiek, overal scooters en getoeter om ons heen. Hanoi uitrijden ging prima, een grote brug over en alle drukte van de grote stad lag achter ons. Links en rechts van de weg is landbouw, zoals bananenbomen en verschillende soorten kool. Het is heerlijk om tussendoor te rijden samen met uiteraard veel scooters. Want ook buiten de stad zie je en hoor je deze constant. Een vriendelijke toeter of een handje en ze zijn voorbij. Vervelend of gevaarlijk zijn de wegen tot op heden gelukkig niet geweest. Er is wel veel verkeer, maar de Vietnamezen zijn uitermate geduldig en vriendelijk in het verkeer. Toeteren is hier een signaal van: ‘ ik ben er’  inplaats van: ‘wegwezen, ik moet er door’. Dit maakt het prettig fietsen.
In twee dagen zijn we van Hanoi maar Kat Ba gefietst. Dit is een eiland vlakbij Halong Bay. Weer tussen de toeristen natuurlijk, maar doordat het laagseizoen is zijn er al met al maar een handje vol. Uiteraard zijn we hier gekomen voor een tocht langs de beroemde limestone rotsen die de verschillende baaijen sieren.
Vanmorgenvroeg zijn we in een bootje gestapt om de baai te verkennen. Het is echt geweldig om te zien, we hadden het mooiste weer en de rotsformaties zijn uitzonderlijk mooi. Ook nog even in de kano gestapt en via een aantal grotten kwamen we bij twee lagunes. Een stuk zee dat in zijn geheel is omringd door enorm grote limestone rotsen. Alleen het geluid van snerpende roofvogels en het raken van het water door onze peddels doorbrak de stilte.
Het gaat dus allemaal goed met ons en we hebben het erg naar onze zin. Morgen weer lekker op de fiets richting de bergen van Noord Vietnam. Jullie horen weer van ons.
Groet, May en Mattijs
Aankomst in Hanoi

Aankomst in Hanoi

Op weg! Hier net de grote stad uit...
Op weg! Hier net de grote stad uit…

Grootste shrimp ever bij straatstalletje gegeten
Grootste shrimp ever bij straatstalletje gegeten

Aankomst op eiland Cat Ba

Aankomst op eiland Cat Ba

Its hot at the top

Its hot at the top

Communisme is nog overal

Communisme is nog overal

Vis vangen en direct daarna op eten...

Vis vangen en direct daarna op eten…

...bij een van de drijvende huisjes in het zusje van Halong Bay

…bij een van de drijvende huisjes in het zusje van Halong Bay

 

 

7 gedachten over “We zijn er!

 1. Cleome

  Ha lieve Meepstertje en Matthijs,
  Wat heerlijk om te lezen dit! Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en de vuurdoop met de fiets hebben gehad. Het ziet er echt schitterend uit op de foto’s! Hier hagelt het, dus lekker genieten daar van het prachtige weer, de andere cultuur, mensen, scooters, eetstalletjes.
  Dikke kus, Cle

  Reageren
 2. Sophie

  May & Mattijs!!! Ben jealous,haha. Wat ziet dit er gaaf uit!! Geniet enorm en laat ons via jullie blog lekker meegenieten! X ook van Ralph & de meiden. Sophie

  Reageren
 3. The Johnson-5

  Hi May en Matthijs,

  Dankzij Q (die de naam van jullie site nog wèl wist) kunnen we een klein beetje meegenieten van jullie reis ;-) veel plezier, súperleuk! Groeten…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>